Stonehenge-ul Elvețian. Arheologii au descoperit un „Menhir” vechi de 5.000 de ani

 

Arheologii au făcut o descoperire uimitoare în Elveția. Experții au dat peste o piatră masivă din epoca bronzului. Menționată ca „Menhir”, piatra masivă a făcut parte dintr-o „structură” sacră ridicată de oameni acum circa 5.000 de ani, o structură asemănătoare cu cea de la Stonehenge. Piatra cântărește trei tone, are o înălțime de doi metri și o lățime de alți 1,3 metri, și a fost prelucrată.

Urmele din jurul locului unde a fost aceasta descoperită indică faptul că menhirul masiv a făcut parte dintr-un complex de pietre nemaiîntâlnit în Elveția. Piatra a fost descoperită în timpul săpăturilor unei așezări din epoca bronzului din satul Breitnacher, la sud de Berna. Mai mult, experții de la departamentul de arheologie au descoperit, de asemenea, rămășițele unei așezări vechi de cel puțin 3.500 de ani.

Această descoperire are un impact mare, deoarece oamenii de știință știu puține despre populația din epoca bronzului care a trăit în aceste locuri din Europa. Menhirul descoperit în Breitnacher este doar una din alte 15 pietre de dimensiuni similare găsite în Elveția. Aceste pietre vechi pot exista numai ca monoliți sau ca parte a unor structuri similare cu Stonehenge, ceea ce înseamnă că omul din acele timpuri interacționa mult mai mult decât am crede noi, iar aceste cercuri de pietre nu le regăsim doar în câteva locuri din Europa, ci pe întreg continentul, din Marea Britanie și până la Munții Urali.

Menhir-Switzerland

Menhiruri de diferite forme și dimensiuni au fost găsite în întreaga lume. Se presupune că acestea erau folosite în ceremoniile religioase antice. „Până în prezent, în jur de cincisprezece menhire izolate au fost localizate în Elveția. Acestea sunt, de obicei, blocuri simple de la unul la patru metri înălțime”, au declarat reprezentanții departamentului de arheologie din Cantonul Bernei.

Ancient-Menhir-in-Switzerland

sursa: https://www.thelocal.ch/20171024/bronze-age-menhir-found-near-bern

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

loading...

 
 
CunoasteLumea 82 27-10-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 15 Pagina incarcata in 0.241858959198 secunde