SIBERIA, POARTA SPRE LUMEA MISTERELOR NEELUCIDATE

 

Siberia este un teritoriu vast care se întinde din estul Munților Urali până la oceanele Pacific și Arctic. Este una dintre cele mai puțin populate regiuni de pe glob, are trei locuitori pe kilometrul pătrat. Deși este un tărâm neospitalier, Siberia a fost cândva un tărâm populat de multe culturi.

Idolul Shigir este cea mai veche statuie descoperită până acum, vechimea ei fiind estimată la 11000 de ani. Figurina are 2,8 metri înălțime și a fost sculptată din lemn de zadă, care provenea de la un copac care, după analiza inelelor, a trăit 157 de ani.
Statuia prezintă o serie de linii și inscripții codate care nu au fost încă deslușite. Se spune că statuia ar putea fi precursorul totemurilor amerindiene.

O altă descoperire misterioasă este armura de oase. În anul 2014, a fost descoperită în Siberia o armură de oase care are o vechime de 3900 de ani. Oasele provin de la un animal necunoscut. Armura a fost descoperită la o adâncime de 1,5 metri sub pământ.

Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri a fost realizată în anul 2016. Este vorba despre un craniu care a suferit o intervenție chirurgicală acum 3000 de ani. Din cercetări reiese faptul că pacientul ar fi suferit leziuni la oasele temporale și parietale stângi. Pacientul a fost operat prin tehnica trepanației, incizia în cutia craniană, și a mai trăit câțiva ani după intervenție.

Recomandari

Operația a respectat recomandările din scrierile lui Hipocrate care au fost concepute în aceeași perioadă, dar la 5000 km distanță. Cum au ajuns aceste informații în Siberia rămâne un mister.

O altă descoperire interesantă în Siberia este cea a două schelete care se țin de mână și au o vechime de peste 5000 de ani. Scheletele au fost descoperite în apropiere de lacul Baikal și datează din epoca bronzului. Lângă schelete au fost descoperite inele din jad alb, pandantive confecționate din dinți de căprioară și mosc, un obiect din metal neidentificat, așezat într-un săculeț la picioarele bărbatului.

loading...

Cei doi au fost îngropați cu fața în sus, cu capetele îndreptate spre vest și ținându-se de mână. Cel mai vechi ac de cusut a fost descoperit în Siberia și are o vechime de 50000 de ani. Acul are o lungime de 7 centimetri, a fost confecționat dintr-un os de pasăre necunoscută și are o gaură pentru ață.

loading...

 
 
Efemeride 146 17-07-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 15 Pagina incarcata in 0.192266941071 secunde