Secretele Sistemului Solar nu au fost descifrate nici pana in prezenet

 

Soarele este o planetă cu multe mistere. În jurul său gravitează opt planete și 175 de sateliți naturali, numiți lună, cinci planete pitice și miliarde de asteroizi, comete, meteoriți.

Schematic vorbind, Sistemul solar este format din Soare, patru planete telurice interne, o centură de asteroizi, patru planete gazoase externe, de mărimi gigantice, o altă centură de asteroizi, numită Kuiper, aceștia asteroizi fiind formați din gheață.

Șase dintre planete au sateliți în orbita lor. Ceres este cel mai mare corp din centura de asteroizi.
Planetele sunt corpuri care se află în orbita Soarelui, masive, au formă sferică și în jurul lor au eliminat toate corpurile de dimensiuni mici.

Toate planetele și celelalte corpuri orbitează în sensul în care orbitează Soarele. Excepție face cometa Halley care orbitează în sens invers. Traiectoria acestor corpuri se face respectând legea lui Kepler. Orbitele corpurilor mici sunt eliptice, cele ale planetelor mari sunt aproape circulare.

Sistemul solar se împarte în mai multe zone. Zona internă cuprinde patru planete telurice și centura de asteroizi. Celelalte corpuri fac parte din zona externă. În anul 1755, Kant și Laplace au lansat teoria conform căreia Sistemul solar s-a format de la nebuloasa solară. Conform acestei teorii, Sistemul solar s-a format acum 4,6 miliarde de ani.

Studiile meteoriților au arătat că, asteroizii s-au format în urma exploziei unei stele foarte mari. Unda de șoc a unei supernova a declanșat formarea Soarelui. Dacă vorbim despre galaxie, aceasta este un ansamblu de stele, gaz, praf și materie neagră, care conține în mijlocul său, o gaură neagră.
Calea Lactee, galaxia în care se află sistemul nostru solar, are câteva miliarde de stele și conține o extensie de 100000 ani lumină.

Citeste si:  Cea mai TERIFIANTĂ experienţă. O femeie în COMĂ a privit cum SPIRITELE MALEFICE se luptau pentru sufletul ei

Sunt cazuri în care un astru este exclus din galaxia sa și asimilat altei galaxii. Găurile negre care sunt situate în interiorul unei galaxii, pot provoca astfel de fenomene. Stephen Hawking a studiat fenomenul numit găurile negre și a susținut că un obiect care se află în apropiere este absorbit și nu mai are nicio șansă să iasă la suprafață.

Sistem-solar

Lumina este absorbită cu o forță uriașă. Găurile negre sunt corpuri condensate cu o putere gravitațională excepțională. Suprafața unei găuri negre se numește orizont al evenimentelor și este o zonă invizibilă.
Explozia unei supernova crează un punct care va genera o gaură neagră. Ea va aspira tot, inclusiv planete.

Specialiștii susțin că, într-o gaură neagră există un alt univers, unde timpul și spațiul au alte dimensiuni și se desfăşoară după alte legi ale fizicii.

 
 
Efemeride 1203 14-12-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 33 Pagina incarcata in 0.18385887146 secunde