S-a votat legea Big Brother: Statul va avea acces la datele românilor de pe internet şi telefon

 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, aşa numita Lege Big Brother. Aceasta va permite organelor de urmărire penală, organelor de stat cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale și instanțelor să aibă acces rapid la datele de identificare ale clienților operatorilor de telecomunicații.

Actul normativ stabilește că, la solicitarea instanțelor de judecată, furnizorii de servicii de comunicații electronice pun la dispoziția acestora, de îndată, dar nu mai târziu de 48 de ore, datele de trafic, datele de identificare a echipamentului și datele de localizare, în conformitate cu prevederile referitoare la protecția datelor cu caracter personal.

Aceste date solicitate vor putea fi păstrate de către operatori timp de până la cinci ani, în cadrul investigațiilor pentru combaterea infracțiunilor sau în domeniul apărării și securității naționale, transmite Profit.ro.

Legea de prelucrare a datelor cu caracter personal, cunoscută sub numele „Big Brother”, prevedea obligativitatea furnizorilor de telefonie fixă și mobilă și de internet să rețină, timp de șase luni, anumite date ale abonaților, care să fie trimise, la cerere, autorităților din domeniul siguranței naționale pentru acțiunile de prevenire, cercetare, descoperire și urmărire a infracțiunilor grave.

control-parental

Legea nu prevede un termen de intrare în vigoare astfel că, potrivit normelor în domeniu, va fi aplicată după trei zile de la momentul publicării în Monitorul Oficial. Pentru publicare, mai este nevoie de semnătura președintelui Klaus Iohannis.

Puterea

Imparte cu prietenii tai:

 
 
Efemeride 1072 24-09-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 16 Pagina incarcata in 1.19250822067 secunde