Primul proprietar de sclavi negri din America a fost… un negru. Povestea lui Anthony Johnson

 

Primul proprietar legal de sclavi de pe continentul american a fost Anthony Johnson, un bărbat de culoare. Johnson a venit pentru prima oară în America, ca servitor, în 1620, în Colonia din Virginia. Acesta nu a ajuns aici de bunăvoie, așa cum mulți compatrioți au făcut-o, ci a fost capturat în Angola și vândut unui comerciant care l-a transportat în Virginia, unde a fost vândut unui agricultor de tutun.

În ciuda acestui fapt, Johnson nu era din punct de vedere tehnic sclav, termenul încă nu exista pe atunci. Bărbatul era pur și simplu obligat să servească fermierul pentru o perioadă de timp în schimbul camerei și a unei mese calde. Între cele două părți erau încheiate de cele mai multe ori și contracte pe perioade determinate.

first_slave

Revenind la povestea lui Johnson, bărbatul se căsătorește cu o servitoare de culoare, iar în 1622 era să fie ucis de mai mulți indieni care au atacat ferma în care lucra. Peste 50 de oameni au murit în acel atac în urma căruia, datorită faptelor sale de vitejie, Johnson este răsplătit cu 250 de hectare de pământ, 5 negri drept servitor și titlul de om liber. În 1654, când a venit momentul să-l elibereze pe John Casor, un servitor de culoare a cărui contract se terminase, Johnson l-a informat pe acesta că este mulțumit de randamentul său și că nu dorește să se despartă de el. Casor n-a fost de acord și a plecat de la fermă, devenind servitor, în condiții mai bune, la ferma lui Robert Parker, un alt fermier local.

Revoltat, Anthony Johnson l-a dat în judecata Robert Parker în 1654. Un an mai târziu, instanța din Northampton Court a decis ca Anthony Johnson îl poate păstra pe John Casor pe termen nedeterminat și astfel, Casor a devenit primul sclav permanent, iar Anthony Johnson primul proprietar de sclavi din America, în adevăratul sens al cuvântului. Instanța mai decisese că doar proprietarii de culoare aveau voie să dețină sclavi permanenți din rasa lor!!! Albii încă nu puteau deține în mod legal un servitor de pe continentul african decât pe baza unui contract determinat. Acest lucru a fost reglementat abia în 1670, când consiliul colonial a adoptat o lege care oferea tuturor oamenilor liberi, indiferent de culoarea pielii, dreptul legal de a deține negrii ca sclavi.

anthony-johnson

sursa: http://www.todayifoundout.com/index.php/2013/08/the-first-legal-slave-owner-in-what-would-become-the-united-states-was-a-black-man/

sursa: http://conservative-headlines.com/2012/03/americas-first-slave-owner-was-a-black-man/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

loading...

 
 
CunoasteLumea 115 29-06-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 15 Pagina incarcata in 0.216742992401 secunde