Pentru cine face Vlad Voiculescu noi spitale!

 

Ca niciodata, zeci de mii de cadre medicale continua actiunile de protest, nemultumirile angajatilor din sistemul sanitar nemaiputand fi tinute in frau nici macar de „maruntisul” aruncat inainte de alegeri de catre parlamentari. Cand, in sfarsit, politicienii si-au dat seama ca, la sfarsitul anului 2016, sporurile acordate medicilor se calculeaza tot dupa „grila” din 2009!

protest Sanitas Pentru cine face Vlad Voiculescu noi spitale!

Cadrele sanitare acuză că, în timp ce tehnocraţii îi ameninţă cu puşcăria, la Sănătate se pregăteşte „ţeapa secolului“

Culmea este insa ca nici macar actualizarea acestor sporuri nu este permisa, ministrii tehnocrati zbatandu-se cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ca in sistemul sanitar de stat sa nu se intample nimic bun. Si, fapt fara precedent, ministrul Sanatatii a ajuns chiar sa ameninte cu tararea prin tribunale pe liderii Federatiei „Sanitas”, cei ale  caror revendicari au primit pana acum „delete” pe linie din partea lui Vlad Voiculescu.

vlad Pentru cine face Vlad Voiculescu noi spitale!

Ciumă“ pentru medicii români, „mumă“ pentru afaceriştii străini

Iata insa ca, in timp ce masinaria de postaci a societatii civile sorosiste continua sa toace zi si noapte medicii din Romania, ajungandu-se chiar sa se ceara arestarea in masa a celor in halate albe, managerii spitalelor private anunta doborarea a noi si noi recorduri in ceea ce priveste cresterea cifrelor de afaceri, mai ales de la inceputul acestui an. Ceea ce, desigur, nu poate fi decat laudabil, concurenta, mai ales in domeniul sanitar, neputand fi decat in folosul pacientilor. Ce ne facem insa daca apar suspiciuni asupra non-combatului uneia dintre parti, surse din cadrul miscarii sindicale medicale sustinand ca, in timp ce-i ameninta cu puscaria, mai-marii tehnocrati de la Ministerul Sanatatii lucreaza de zor la definitivarea unui proiect privind constructia a noi spitale.

ciolooooo Pentru cine face Vlad Voiculescu noi spitale!

Cioloş a semnat alt act decât cel anunţat

Care vor fi facute pe bani publici. Multi bani. Dar care, cel putin 30 de ani, vor fi puse pe tava unor privati, care sa le conduca, desi nu vor risca niciun banut in toata aceasta afacere, statul roman fiind cel care va asigura si garanta toata cheltuiala! Una deloc de neglijat, daca doar studiile de fezabilitate pentru primele doua unitati medicale costa nu mai putin de 5.000.000 de euro! Repede, cat se poate de repede, bani bineveniti mai ales inainte de demararea  campaniei electorale, prietenii tehnocratilor or sti ei de ce! Asta in timp ce, de exemplu, nu se gasesc cateva sute de mii de euro pentru deblocarea furnizarii normale de medicamente pentru bolnavii de cancer!

Gargara cu parteneriatul

Dupa cum dezvaluia „National”, Vlad Voiculescu stia cu sapte luni inainte ca o sa fie ministru si se sfatuia deja in mesajele private purtate cu alti membri ai cabinetului tehnocrat daca este bine sau nu sa vina la Sanatate. Iar dupa ce a acceptat propunerea, Vlad Voiculescu facea o prima impresie frumoasa, starnind un adevarat tam-tam mediatic prin discutiile purtate peste tot cu privire la planul de constructie a unui spital, apoi chiar doua, prin care sa se acorde o gura de oxigen sistemului sanitar de la noi. Mai mult chiar, aplaudacii feisbucisti si postacii de serviciu s-au entuziasmat si mai mult afland ca deja exista sustinatori financiari, parteneriatul public-privat pentru constructia celor doua spitale urmand a a fi tinut in spate de Banca Europeana de Investitii si de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Numai ca toata vorbaria lui Vlad Voiculescu s-a dovedit o simpla „gargara”, sustinatorii de buna intentie ai ministrului fiind adusi cu picioarele pe pamantul realitatii de catre Dacian Ciolos. Caci, intr-adevar, premierul si-a pus semnatura pe un proiect pentru constructia a noi spitale, numai ca din documentul parafat de seful guvernului a disparut pur si simplu orice aluzie la parteneriatul public-privat cu care a defilat Vlad Voiculescu!

Statul cu banii, ei cu incasarile

Si astfel s-a ajuns ca, pana la urma, dupa ce Vlad Voiculescu le-a luat ochii romanilor cu idilica poveste despre atragerea marilor investitori straini care vor baga bani in spitalele din Romania, situatia concreta de pe hartiile oficiale sa fie cu totul alta. Asa ca, la fel ca in bancurile cu Radio Erevan, statul roman va pune banii, va plati ratele imprumuturilor la bancile finantatoare, va garanta toate cheltuielile aferente si, in plus, se obliga si sa cedeze managementul spitalelor astfel construite, pentru o perioada de 30 de ani, unor „privati”. Pai sa tot fi asa privat, care nu bagi niciun euro, nu platesti nicio rata, nu risti nimic si, dupa ce te scoti oricum pentru ca statul roman iti mai ridica la fileu si proiectarea spitalelor si te numeste antreprenor, apoi duci o viata de belfer inca 30 de ani! Atata timp cat Dacian Ciolos si Vlad Voiculescu iti garanteaza, prin ordonanta de Guvern, administrarea spitalelor construite din bani publici! Si asta doar pentru ca, practic, esti strain, singura conditie impusa fiind „experienta in domeniu”!

Da-ne in judecata!

Dar nu ar mai trebui sa ne mire ca Vlad Voiculescu ne se tine de cuvant, din moment ce, iata, am ajuns sa-l incurajam sa fie rau si sa ne dea in judecata, asa cum a promis! Pentru ca, dupa ce am publicat dezvalurile despre legaturile primejdioase dintre noul ministru al Sanatatii si „eminentele cenusii” ale marilor companii pharma, Vlad Voiculescu a tunat si fulgerat atat pe pagina personala de facebook, cat si pe la televiziunile unde a facut un tur de forta ca va da „National”-ul in judecata. Ceea ce a creat delir printre postacii acestuia. Iata insa ca lunile trec si acesta nu se tine de cuvant! Dar ce incredere sa mai ai intr-un ministru care, dupa ce noi am scris ca nouI secretarul de stat Ioana Ursu a lucrat „in domeniu”, acesta a afirmat public ca „Ioana nu a lucrat niciodata  pentru o companie de profil romaneasca sau din Romania”. Dar noi am zis ca era romaneasca? Poate o fi fost din Anglia, ce zici? Si, oricum, ne dai sau nu in judecata cum te-ai umflat pe la televiziuni si pe facebook?

 

loading...

 
 
eNational 324 01-11-2016 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 9 Pagina incarcata in 0.184118032455 secunde