Oamenii de știință cred cu tărie că pe Marte a existat viață în trecutul îndepărtat

 

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că în trecutul îndepărtat a existat viață pe Marte, dar în urma unui eveniment catastrofic aceasta a dispărut, iar planeta a devenit așa cum o cunoaștem în prezent.

Această teorie poată să pară de-a dreptul fantastică, dar specialiștii britanici ne informează că acum câteva sute de mii de ani, Marte deținea o atmosferă precum cea a planetei noastre și forme de viață. Dr. John Brandenburg și Lewis Dartnell de la Agenția Spațială din Marea Britanie sunt de părere că Planeta Roșie a fost cândva un mediu propice pentru dezvoltarea și menținerea vieții.

Chiar dacă nu este vorba despre viață complexă, specialiștii britanici sunt de părere că pe Marte au existat diverse organisme unicelulare, din care ulterior se puteau dezvolta alte forme de viață. Cu toate acestea, „ceva mare” s-a petrecut iar atmosfera a dispărut în totalitate și inclusiv sămânța vieții.

„Nu au existat niciodată pe Marte plante, animale sau entități extraterestre. Mitul canalelor nu a fost niciodată demonstrat și din această cauză va rămâne întotdeauna la nivelul de presupunere.” susține Dartnell.

Probele prelevate de rover-ul Curiosity demonstrează că sub crusta terestră de pe Marte există un nivel ridicat de apă. Pornind de la acest aspect s-a ajuns la concluzia că în trecutul îndepărtat planeta era similară din mai multe puncte de vedere cu Terra. Lucrurile nu au evoluat în sensul bun și o catastrofă globală s-a produs și peste noapte a devenit un loc unde nu se mai poate dezvolta nimic.

Potrivit lui Brandenburg există dovezi că cel puțin două explozii nucleare s-au produs pe Marte. Acestea au avut o intensitate impresionantă, greu de imaginat, și se crede că stau la baza distrugerii planetei. Singura problemă, inexplicabilă până în prezent, este cea a originii acestor explozii nucleare. Cine le-a provocat și cu ce scop? Poate că scopul pare la îndemâna oricui, adică pentru distrugerea oricărei forme de viață de pe Marte, dar dacă aceasta se limita la forme unicelulare atunci devine imposibil de explicat tragedia.

Legenda spune că Marte a fost locuită de două civilizații: cidonienii și utopiștii. O rasă ostilă extraterestră, văzând progresul tehnologic al acestor civilizații a hotărât să le reducă la tăcere. Așa se pot explica exploziile nucleare, dar până la urmă este vorba doar despre o teorie care nu este acceptată de specialiști.

marte

Există numeroși fizicieni din lumea întreagă care sunt de părere că Terra va avea aceeași soartă ca Marte și acest eveniment nu va fi anticipat.

Imparte cu prietenii tai:

 
 
Efemeride 971 17-09-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 511 Pagina incarcata in 0.197337150574 secunde