O rețea impresionantă de tuneluri, construită în urmă cu 12.000 de ani, leagă Scoția de Marea Mediterană

 

Istoria omenirii este unul dintre cele mai mari mistere. Civilizațiile care au trăit în trecutul îndepărtat pe Terra, au atins grade avansate ale cunoașterii și din punct de vedere tehnologic au fost cu mult peste nivelul nostru actual. Această afirmație se bazează pe o nouă descoperire, realizată de arheologi, care constă într-o imensă rețea de tuneluri care leagă Scoția de Marea Mediteraneană.

Se preconizează că aceste tuneluri au fost construite în urmă cu peste 12.000 de ani și este posibil ca utilitatea lor să fi fost una defensivă. Specialistul, de origine germană, Dr Heinrich Kush susține că aceste adevărate autostrăzi antice se regăsesc în numeroase zone din Europa. Cel mai ciudat este că acestea comunică între ele de parcă omul antic avea nevoie să străbată mii de kilometri pe sub pământ.

De cine trebuia să se ascundă? Care erau adevăratele pericole acum 12.000 de ani? Bineînțeles că nu de animalele prădătoare, pentru că după cum ne informează istoria, omul din cele mai vechi timpuri s-a aflat în fruntea lanțului trofic.

De. Kush susține că aceste tuneluri au diferite mărimi. În unele locuri pot măsură până la 1 metru lățime și la anumite distanțe există anumite camere de depozitare.

„În Europa există mii de astfel de tuneluri. Am descoperit numeroase autostrăzi subterane în Germania și Austria, dar pot să vă spun că întreaga Erupă este conectată în subteran de astfel de tuneluri.”, susține arheologul german.

Este limpede că în urmă cu peste 12.000 de ani, civilizațiile, care au trăit pe continentul european, au atins un nivel al dezvoltării impresionant și mai mult de atât au deținut tehnologia necesară pentru a săpa în subteran mii de kilometri de tuneluri. Strămoșii noștri au fost nevoiți să se ascundă de un pericol extrem de mare și acesta a fost motivul pentru care au săpat tunelurile.

Citeste si:  Norul energetic va pune viata de pe Pamant in pericol

Unul dintre cele mai bune exemple se află în Turcia. Este vorba despre imensul și complexul oraș subteran Derinkuyu. Acest oraș subteran a fost construit în aceeași perioadă ca și celelalte tuneluri din Europa. În acest oraș misterios putea să se adăpostească și să trăiască pentru o perioadă nedeterminată mii de oameni. Arheologii au căutat dovezi ale celor care l-au construi, dar până în prezent nu se poate stabili nimic clar. Un alt aspect interesant este că în zona unde a fost săpat acest oraș, stratul de pământ este unul argilos și din acest motiv cei care l-au construit au deținut tehnologie avansată.

tunel

Acesta este doar un exemplu, dar în Europa există multe altele. Întrebare la care nu poate să răspundă nimeni se referă la pericolul imens care se abătea asupra oamenilor. De cine erau nevoiți oamenii unui continent să se ascundă? Oare de civilizații venite din spațiu sau pur și simplu încercau să evite conflictele cu alte culturi de pe Terra?

 
 
Efemeride 784 25-11-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 21 Pagina incarcata in 0.194005012512 secunde