NEIL HARBISSON, PRIMUL CYBORG DIN LUME

 
NEIL HARBISSON, PRIMUL CYBORG DIN LUME
Efemeride

Stephen Hawking este celebru datorită teoriilor sale privind găurile negre. El este cunoscut și prin avertismentele pe care le-a făcut cu privire la amenințările cu care se va confrunta umanitatea în viitorul apropiat.

Una dintre amenințări este reprezentată de dezvoltarea inteligenței artificiale. Hawking și-a exprimat îngrijorarea cu privire la viitor. Acest tip de inteligență o va depăși într-o zi pe cea umană, fapt care ar putea declanșa un scenariu apocaliptic, asemănător cu cel din filmele Terminator sau Matrix.

Celebrul miliardar Elon Musk, directorul companiilor Space X și Tesla Motors a declarat la rândul său că tehnologia artificială reprezintă cea mai gravă amenințare la adresa umanității.

O altă amenințare care planează asupra umanității este agresivitatea umană. Hawking a susținut că dacă mașinile pe care le construim nu ne vor ucide, am putea ca noi să le folosim pentru acest lucru. El susține că un război nuclear major ar duce la dispariția umanității.

Încă din anul 2010, Hawking susținea că o altă formă de amenințare sunt forțele extraterestre, inteligențe care nu sunt prietenoase cu oamenii.

Cercetătorul Ian Pearson întărește afirmațiile lui Hawking, declarând că în următorii 30 de ani, omenirea va fi capabilă să creeze celule pe care le va conecta la sisteme electronice din jurul nostru. Treptat, vom deveni androizi.

Cercetătorul american este de părere că legătura permanentă dintre creierul nostru și computere va permite transferul memoriei noastre către androizi. Prin intermediul acestui proces, oamenii vor putea dobândi personalități multiple sau chiar vor trăi dincolo de momentul morții biologice.

Până la sfârșitul acestui secol, vor exista mai multe specii umane, printre care cyborgii, oamenii care vor trăi în corpuri androide sau alte tipuri de creaturi inteligente.

Profesorul Leon Zăgrean susține că în acest moment există toate condițiile pentru a se crea hibrizi om-mașină sau entități umane non-biologice, cu aparență perfect umană.

O entitate non-biologică poate fi creată în laborator, într-un an, iar speranța de viață este de sute de ani. Neil Harbisson este primul artist cyborg. El s-a născut cu grave probleme de vedere. A depășit această situație utilizând un ochi electronic, care îl ajută să perceapă culorile ca unde sonore.

NEIL-HARBISSON NEIL HARBISSON, PRIMUL CYBORG DIN LUME

Dispozitivul implantat în craniu îi permite să audă culorile. Creierul său a format noi căi neuronale. El poate recepționa mesaje, imagini, melodii direct în creier, cu ajutorul unui protocol special de comunicare cu telefoanele mobile sau sateliți.

loading...
Related Items
 
 
Efemeride 409 28-10-2016 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 9 Pagina incarcata in 0.220685958862 secunde