NASA a anuntat ca 4 asteroizi se afla în apropierea Pamantului. Este posibila o coliziune saptamana viitoare

 

Joe Austin, purtătorul de cuvânt de la NASA a dat publicității un anunț în care a spus că patru asteroizi, unul de mărimea unui bloc de opt etaje și celelalte trei cu o lungime de 30 de metri, se află în apropierea Pământului. Este posibil ca aceștia să intre în coliziune cu Pământul, săptămâna viitoare.

Este cel puțin ciudat acest comunicat, pentru că numai cu două zile înainte, NASA a dezmințit zvonul, conform căruia un asteroid va intra în coliziune cu Pământul, în luna septembrie. Ce să mai înțelegem? La diferență de două zile, NASA dă două comunicate, în care informațiile sunt total opuse.

Are NASA capacitatea de a prevedea coliziunea cu un asteroid, în timp util? Sunt veridice comunicatele pe care le dă publicității? Specialiștii susțin că un asteroid de 150 de metri lungime, chiar dacă va cădea în ocean, consecințele sunt dramatice. Se va forma un tsunami care va aduce multe victime și pagube materiale în acea zonă.
Începând cu 13 iunie, trei asteroizi de talia unui Boeing 747, sunt în apropierea Pământului și probabilitatea unei coliziuni este mare.

Zilele critice sunt cele de 17 și 18 iunie, când asteroizii se află la cea mai mică distanță de Pământ.
Un asteroid cu dimensiuni de 40 de metri nu provoacă sfârșitul lumii, însă poate fi catastrofal pentru o zonă populată.

Asteroidul din Tunguska, din 1908, a avut o lungime de 50 de metri. Unda de șoc a doborât 80 de milioane de copaci, iar cutremurul care s-a produs a avut peste 5 pe scara Richter. Specialiștii au făcut o hartă, în care, în perioada cuprinsă între 1994 și 2015, 556 de asteroizi au lovit Pământul.

Asteroidul care a lovit Pământul la Celiabinsk a avut o lungime de 30 de metri și o masă de peste 10 tone. Flacăra produsă ca urmarea coliziunii a fost spectaculoasă. Mii de ruși au fost răniți. În lumea științifică a fost lansată o nouă teorie cu privire la cauza prin care asteroizii pot lovi Pământul. Este vorba despre materia neagră care trimite spre Pământ asteroizi.

Cercetătorii de la Harward susțin că materia neagră catapultează către Pământ asteroizi și mai susțin că o coliziune uriașă a pus capăt erei dinozaurilor. Materia neagră reprezintă 5/6 din materia care se află în univers. Ea a fost depistată datorită gravitației sale, care împiedică Calea Lactee și alte galaxii să se mărească și să se depărteze. Materia neagră produce un turbion galactic.

Materia neagră poate perturba orbitele, astfel încât asteroizii pot să intre în coliziune cu Pământul.
Din păcate, protecția planetei noastre este încă în studiu incipient, cercetătorii neavând mijloace prin care pot evita astfel de coliziuni.

Cercetătorii de la Harward susțin că o coliziune cu un asteroid, de talie mare, care ar cădea în ocean, pe lângă faptul că produce un tsunami devastator, mai produce miliarde de tone de vapori de apă, care vor acoperi razele soarelui o perioadă lungă de timp.

asteroid

Cercetătorii lucrează la proiecte prin care să poată modifica orbita unui asteroid. Studiile sunt în fază incipientă.
Tot mai multe voci susțin că un asteroid poate fi distrus prin armament nuclear. Din păcate, există o lege mondială care interzice lansarea unei bombe nucleare în cosmos.

Sursa: Efemeride
 
 
Internet 1524 14-07-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 10 Pagina incarcata in 0.194657087326 secunde