Mușuroaiele de furnici din Australia sunt în mod uimitor aliniate la câmpul magnetic al Pământului

 
De ce cred cercetătorii că termitele le construiesc în acest mod

În Nordul Australiei, mai exact în interiorul Parcului Național Litchfield, la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de orașul Darwin, termitele construiesc niște mușuroaie extrem de misterioase, acestea fiind aliniate la câmpul magnetic al Pământului. Movilele se ridică și la 3 metri înălțime și sunt toate orientate pe axa nord – sud.

Ipoteza acceptată în prezent este aceea că alinierea lor în acest fel le permite termitelor să beneficieze de mai multă lumină și de o căldură constantă. Temperaturile din Australia de Nord devin extrem de mari în timpul zilei și scad foarte mult pe timp de noapte, iar cercetătorii cred că termitele au valorificat cumva puterea câmpul magnetic al Pământului pentru a controla mai eficient cantitatea de căldură care este absorbită de movile.

Graham Brown, cercetător de origine australiană, explică faptul că aceste movile extrem de mari sunt, în esență, „blocuri de apartamente” pe care termitele le utilizează. Un singur mușuroi poate conține zeci de mii de furnici. Pentru a găzdui confortabil toate aceste insecte, movila trebuie să aibă o arhitectură unică.

Graham susține că în interiorul mușuroiului camerele mici, sau galeriile, au nevoie de un nivel precis de umiditate și de o temperatură internă stabilă pe tot parcursul unei zile, iar alinierea nord-sud pare a ajuta la obținerea acestor parametri necesari furnicilor.”[1]

SURSE

  1. http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10477
  2. Foto: Internet
 
 
DepartamentulZero 269 29-10-2016 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 13 Pagina incarcata in 0.205819129944 secunde