Meteorologii nu reusesc sa explice stiintific coborarea misteriosului nor pe Muntele Tabor

 

Meteorologii nu reusesc sa explice stiintific coborarea misteriosului nor pe locul Schimbarii la Fata a Domnului.

Ştiinţa nu poate explica misterul norului, care în fiecare an coboară pe Muntele Tabor unde, potrivit Bibliei, a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului.

Serghii Mirov, un participant în cercetarea organizată în această vară de către grupul de lucru pe teme privind semnele miraculoase al Comisiei Teologice Sinodale, asigură că ancheta a fost realizată de meteorologii ruşi şi israelieni.

Potrivit acestuia, după însumarea rezultatelor, experţii au concluzionat că ceaţa nu poate fi generată în aerul uscat şi la o astfel de temperatură.

Mirov a mai subliniat că „norul de binecuvîntare care coboară” apare numai în zona mînăstirii ortodoxe. El a mai relatat că, pe timpul slujbei (fenomenul miraculos se întîmplă la sărbătoarea ortodoxă a Schimbării la Faţă), o sferă luminoasa puternic-vizibila de ceaţă îi înconjoară pe credincioşi, după care norul apare deasupra crucii Bisericii Schimbării la Faţă, crescînd în dimensiuni şi coboară peste credincioşi, acoperindu-i şi înconjurîndu-i în umezeala binecuvîntată dătătoare de viaţă.

La rîndul său, Pavel Florenski, academician al Academiei Ruse de Ştiinţe Naturale şi şef al grupului de lucru privind semnele miraculoase, a declarat că echipa sa a examinat aspectul Focului Sfînt (Lumina Sfîntă) din Biserica Sfîntului Mormînt a Ierusalimului, în ajunul Paştelui, cu ajutorul unor extrem de moderne şi exacte echipamente.

loading...

„Concluzia este simplă: aspectul de foc este produs de fenomenele piezoelectrice puternice din biserică şi teritoriile adiacente, similare cu cele care au loc în timpul furtunilor, dar fără să existe vreo furtună.

168522input_file0111327 Meteorologii nu reusesc sa explice stiintific coborarea misteriosului nor pe Muntele Tabor

Prin urmare, acest lucru înseamnă că evenimentul poate fi considerat unul miraculos”, asigură acesta.

Sursa: logos.md

[embedded content]

loading...

 
 
Efemeride 276 25-04-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 17 Pagina incarcata in 0.215229988098 secunde