Lumea subterană: CONSTRUCȚIE METALICĂ DETECTATĂ ÎN CALOTA GLACIARĂ DIN ANTARCTICA

 

Antarctica este precum o tartă divizată în mai multe zone triunghiulare, partajate între 19 țări. Calota glaciară depășește în anumite zone și patru kilometri, însă sub aceasta sunt ascunse zăcăminte de uraniu, fier, carbon, petrol și gaze naturale.

În anul 1959, a fost semnat un tratat prin care se interzicea exploatarea acestor zăcăminte. Fiecare țară, dintre cele 19, încearcă să pună punct acestui tratat, bogățiile continentului fiind foarte tentante.

Diviziunea zonelor din Antarctica este contestată de celelalte puteri care nu au semnat acest tratat. În Antarctica s-a înregistrat cea mai joasă temperatură, este vorba de -88 de grade Celsius. Tot pe acest continent există un pol al vânturilor, acestea depășind 200 de kilometri pe oră.

În anul 1910, cercetătorul Alfred Wegener a sesizat faptul că Africa și America de Sud sunt ca două piese de puzzle. A fost emisă teoria că a existat un imens continent. Exploratorii care au ajuns în Antarctica au suferit grave probleme de sănătate, boli psihice, la fel ca și astronauții americani și ruși, la întoarcerea lor din spațiu.

Apariția acestor boli s-a pus pe seama frigului sau a lipsei de hrană. Au fost voci care au considerat că Antarctica este un loc blestemat, în care se produc anumite fenomene generate de forțele psihice ale continentului dispărut, numit Atlantida.

În anul 1959, când s-a făcut împărțirea Antarcticii între cele 19 țări, un teritoriu numit Mary Byrd a rămas nereclamat de nici una dintre aceste țări, cu toate că, și această zonă prezintă rezerve uriașe de petrol, gaze și uraniu.

Nu a existat o explicație oficială a acestei situații. Se crede că este un teritoriu rezervat extratereștrilor.
Păstrând același registru al misterelor, NASA refuză să dea publicității pozele luate de sateliți, ale Polului Sud.

Citeste si:  Paradoxul incalzirii globale: Ne indreptam spre o era glaciara!

Acest lucru a alimentat foarte mult lansarea unor ipoteze. Unii consideră că Polul Sud are multe lucruri care trebuie ascunse. Se vorbește despre existența unui oraș al extratereștrilor. La începutul erei creștine, Pomponius afirma că un imens continent în emisfera sudică ține echilibrul Pământului, unde există mari bogății.

Așa a început să se creioneze ipoteza conform căreia Antarctica este partea răsăriteană a fabulosului continent Atlantida. În anul 2001, rușii au început cercetările sub calota glaciară. la o adâncime de 4 kilometri, a unui lac, care ocupă o suprafață cât jumătate din cea a lacului Baikal și are apă dulce.

Se spune că sub calota glaciară există peste 200 de astfel de lacuri. Cercetarea lor este dificilă din cauza faptului că forarea în calota glaciară se realizează extrem de greu iar proiectul costă miliarde de euro.
Specialiștii susțin că aceste lacuri au păstrat intacte condițiile de viață și viețuitoarele, de acum câteva milioane de ani.

În anul 2001, Vocea Rusiei a dat o știre care a făcut repede ocolul lumii. Un satelit rus a detectat în calota glaciară o structură metalică. În prima fază, rușii au considerat că americanii au încălcat prevederile tratatului din 1959 și au construit o bază secretă în interiorul calotei glaciare, construcție costisitoare din toate punctele de vedere și aproape imposibil de realizat.

tunel Antarctica

Americanii au dat asigurări că nu au cunoștință de acest fapt. Dacă lucrurile stau așa, construcția metalică există înainte de formarea calotei glaciare, acum 12000 de ani. Este o descoperire care ar putea să dezlege multe mistere care s-au creat în jurul Antarcticii.

 
 
Efemeride 860 20-10-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 145 Pagina incarcata in 0.192151069641 secunde