Koveși, război total și personal cu Dragnea. De ce a fost declanșat Planul B

 

Un fost ofițer din poliția judiciară care dorește să-și păstreze anonimatul spune că reținerea lui Ilie Dragne, administratorul fermei de porci Salcia SA și apropiat al lui Liviu Dragnea, trebuie privită într-un cadru mai larg. Sursa susține că reținerea lui Ilie Dragne era planul B, în cazul în care ar fi eșuat reținerea administratorului Teldrum, Petre Pitiș.

Reținerea lui Pitiș a fost încercată vinerea trecută cînd 11 ofițeri de poliție judiciară au percheziționat casa lui Pitiș din Alexandria și cofetăria fiicei lui de la București. Această acțiune s-a petrecut în secret, fără ca presa apropiata DNA să fie anunțată, lucru atipic pentru stilul DNA. Concluzia ofițerului este că foștii săi colegi nu aveau siguranța că vor gasi ceva acasă la Pitiș. Lucru care s-a dovedit adevărat, Pitiș fiind interogat o noapte la DNA și lăsat apoi să plece.

Plecînd de aici, devine limpede că asistăm la un război dedicat lui Liviu Dragnea, declanșat de șefa DNA cu toate mijloacele, război ce pare să aibă ca termen de finalizare sfîrșitul verii. Prin acțiunile în forță ale DNA, care nu conduc însă la rezultatele așteptate, Codruța Koveși dă semne de nerăbdare, ba chiar de disperare. Faptul că nu-l poate elimina pe Dragnea înainte de momentul în care, pe baza anchetei inspecției judiciare, ministrul Tudorel Toader îi poate cere revocarea din funcție, o face să acționeze aproape orbește.

Tot mai multe voci din interiorul DNA vorbesc despre atmosfera insuportabilă din instituție, despre presiunile pe care șefa DNA le face asupra procurorilor și despre crizele de furie cărora le cade pradă atunci cînd acțiunile judiciare nu-i confirmă așteptările.

Codruța Koveși mai are un folos din acest conflict personal cu Dragnea. În cazul în care i se va cere revocarea, va avea prilejul să spună că acest lucru e o consecință a anchetelor care l-au vizat pe șeful PSD.

Autor: Roxana Popa

Sursa: Stiri pe surse

Related Posts

Vineri, August 11th, 2017. You can leave a response here.

 
 
Gandeste 116 11-08-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 4 Pagina incarcata in 0.175244092941 secunde