Istorie interzisă: Romulus ridicat la cer de o lumină și transformat în zeu

 

Răpirea lui Romulus, fondatorul Romei, este unul dintre cele mai mari mistere ale istoriei omenirii. Titus Livius, descrie ciudata întâmplare în lucrarea sa, Ab Urbe Condit. Cerul s-a înnegrit, tunetele și fulgerele păreau că prevestesc Apocalipsa, pentru ca mai apoi celebrul Romulus să dispară pentru totdeauna. După numai trei zile, acesta se întoarce și îi dezvăluie unui patrician cum a îndeplinit voința zeilor și s-a înălţat la cer pentru a duce o viață veșnică.

Romulus și Remus (771 î.Hr.- 5 iulie 717 î.Hr. Romulus) (771 î.Hr.- 21 aprilie 753 î.Hr. Remus), fondatorii tradiționali ai Romei, au apărut în mitologia romană drept cei doi fii ai preotesei Rhea Silvia, avându-l ca tată pe zeul războiului, Marte. Conform legendei înregistrate de către Plutarh și Livius, Romulus a servit ca primul Rege al Romei.

Povestea domniei sale este una fascinantă, dar momentul dispariției sale ridică numeroase semne de întrebare, care nici în prezent nu prea pot fi explicate prea bine.

În al 38-lea an ai domniei sale, într-o zi de vară, el a poruncit ca întregul popor să fie adunat în afara zidurilor cetății. Nu se cunoaște motivul acestei acțiuni, dar interesant este faptul că în numai câteva minute, cerul s-a înnegrit, tunete foarte puternice s-au auzit, iar fulgerele parcă loveau pământul cu o violență ieșită din comun. Totul era negru și nu se putea vedea nimic, motiv pentru care panica s-a instalat în rândul oamenilor.

Aceștia au început s-o ia la fugă de parcă sfârșitul lumii era aproape. Întreaga poveste nu a durat decât câteva minte, pentru ca apoi totul să revină la normal. Singura problemă este că în aceste minute Romulus a dispărut și de atunci nimeni nu l-a mai văzut. Sau aproape nimeni pentru că un patrician norocos a fost alesul pentru a transmite mesajul pe care l-a primit ulterior de la iubitul conducător.

Citeste si:  Arcadia, locul unde s-a hotarat terminarea oamenilor

Imediat după dispariție s-a așternut haosul. Politicienii le-au spus oamenilor că Romulus a fost luat de zei pentru că fusese un om brav cu numeroase realizări. Puțini au fost cei care au crezut povestea aceasta, dar lucrurile s-au afundat și mai mult în mister, la numai 3 zile după ciudatul eveniment, când un patrician s-a prezentat în piața Romei și jura că l-a văzut pe Romulus.

Acesta i-a apărut într-o armură albă, extrem de strălucitoare și i-a spus fostului său supus că a îndeplinit voia zeilor și tot ceea ce i-a fost scris. Adică să întemeieze un oraș impresionant, unde virtutea și slava domneau, iar apoi să fie ridicat la cer și transformat în zeu. Acesta i-a mai spus că acum poartă numele de Quirinus și toţi romanii trebuie să-l slăvească.

Jean_Auguste_Dominique_Ingres_019
Întâmplarea este una fascinantă și se ne aduce aminte de ridicare la cer a Mântuitorului. Chiar dacă unii dintre istorici o consideră o simplă poveste, este limpede că în ziua de 5 iulie 717 î. Hr. ceva s-a întâmplat și cel mai brav dintre romani a fost ridicat la cer pentru a duce o viață veșnică, drept recompensă pentru realizările sale.

 
 
Efemeride 780 04-12-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 19 Pagina incarcata in 0.219442129135 secunde