Iohannis, despre avizul negativ al CSM: nu poți să faci reforma Justiției împotriva sistemului (VIDEO)

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, că în urma avizului negativ al CSM referitor la legile Justiţiei, ar trebui ca ministrul Tudorel Toader să meargă „înapoi la text“ pentru că nu se poate merge cu „o reformă împotriva sistemului“.


„Un astfel de răspuns trebuie să dea foarte mult de gândit iniţiatorilor. Nu e vorba de răspunsul unor persoane din CSM. S-au făcut întâlniri cu aproape toţi magistraţii. Este rezultatul unui proces care a preocupat întreg sistemul de Justiţie. Răspunsuri de tipul că «se opun reformei» nu cred că sunt adecvate. Trebuie mers înapoi la text. Este inimaginabil să se facă o reformă a sistemului împotriva sistemului“, a declarat Klaus Iohannis, aflat la Tallinn pentru o întâlnire informală a Consiliului European.

Mai mult, şeful statului a pledat pentru o nouă negociere în ceea ce priveşte legile Justiţiei. „Este nevoie de o nouă negociere a conţinutului cu sistemul de Justiţie. Sunt oameni bine calificaţi: cunosc sistemul, cunosc legile. Cred că înţelept ar fi să se revină la faza de discuţie cu sistemul.“, a mai spus Iohannis.

 
 
RomaniaCurata 65 29-09-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 23 Pagina incarcata in 0.177755117416 secunde