India a doborât orice record mondial, plantând 66 de milioane de copaci în doar 12 ore

 

Săptămână trecută India a reușit să planteze mai mult de 66 de milioane de copaci în doar 12 ore, depășindu-și propriul record mondial. În 2016, indienii au plantat 49,3 milioane de puieți de copaci în regiunea Uttar Pradesh, în 24 de ore.

India a are ca țintă mărirea arealului împădurit cu până la 95 de milioane de hectare, față de 20 de milioane cât este în prezent, până în 2030. Din păcate țara din sud-estul Asiei este în astăzi unul dintre cei mai mari poluatori cu dioxid de carbon din lume. Țara a devenit unul dintre statele cu cea mai scăzută calitate a aerului în zonele urbane, unul dintre factori fiind sistemele de încălzire bazate pe arderea intensă de cărbune şi arderea de combustibili fosili în exces pentru mijloacele de transport, atât personale cât și cele în comun.

indai

Totuşi, smogul începe să se estompeze. India îşi continuă ascensiunea ca mare putere mondială, cu eforturi uriaşe pentru a-și aduce economia în secolul 21, realizând investiţii majore în energie verde şi ecologie. Narendra Modi, actualul prim-ministru al Indiei, are un merit important în aceastp revoluție…

La campania de împădurire au luat parte aproximativ 1,5 milioane de oameni, iar puieții au fost plasați de-a lungul râului Narmada, în zona regiunii Madhya Pradesh.

sursa: http://www.iflscience.com/environment/india-just-planted-66-million-trees-in-12-hours/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

loading...

 
 
CunoasteLumea 108 10-07-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 27 Pagina incarcata in 0.191246986389 secunde