Incredibila seninătate cu care poate minți ministrul Justiției, jignind protestatarii și apărându-l pe Dragnea

 

Seninătatea cu care d-nul ministru al Justiției, Florin Iordache, poate minți este absolut fabuloasă. Într-o declarație la Antena 3, referindu-se la protestatarii de la Cluj, București și din alte orașe din țară, d-nul ministru pretinde că aceștia nu ar fi corect informați. În aceeași intervenție, Florin Iordache susține că proiectul de Ordonanță de urgență privind executarea pedepselor nu l-ar privi pe liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

În niciun caz. La dumnealui este suspendată executarea. Legile și ordonanțele nu se fac pentru persoane. Noi discutăm de fapte. Dacă vă uitați foarte clar la faptele care sunt trecute, nu beneficiază”. (sursa: aici)

Păi să-i citească cineva d-nului ministru Iordache și apoi să-i deseneze, ca să înțeleagă mai bine, ce scrie în proiectul de Ordonanță publicat chiar pe site-ul ministerului pe care îl conduce:

”Art. 1 (1) Se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv precum și pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată.

Art. 5 (…) (2) Graţierea are efecte şi asupra pedepselor a căror executare este suspendată condiţionat, în acest caz partea din termenul de încercare care reprezintă durata pedepsei pronunţate de instanţă se reduce în mod corespunzător. (…).”

Cine e informat și cine e mai puțin informat, d-nule ministru Iordache?

Mai mult, art. 13 din Legea nr. 78/2000 privind combaterea corupției, în baza căruia a fost condamnat Liviu Dragnea NU se află pe lista infracțiunilor prevăzute expres în Ordonanță pentru care grațierea nu se aplică. De altfel, e absolut ilar modul în care în enumerarea de infracțiuni din proiectul de Ordonanță e trecut art. 5, aliniatele 1) și 3) din Legea 78/2000 pentru care nu se aplică grațierea, fiind ocolit aliniatul 2), în care se face referire la infracțiunile asimilate corupției – inclusiv cea pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea!

Domnule ministru Florin Iordache, am o veste proastă pt. d-voastră: cetățenii care au ieșit în stradă sunt mult mai bine informați decât d-voastră! Le datorați scuze. Dacă nu chiar demisia.

 
 
RomaniaCurata 688 22-01-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 27 Pagina incarcata in 0.197370052338 secunde