Impresionant! După îndeplinirea misiunii sale în spațiu, o rachetă de la SpaceX a realizat o perfectă… aterizare verticală!

 

Potrivit dailymail.co.uk, una dintre rachetele Falcon 9 de la SpaceX a aterizat fără probleme la Cape Canaveral, după ce și-a îndeplinit misiunea de aprovizionare la Stația Spațială Internațională. Duminică, cu puțin timp înaintea orei 10:00 a.m., racheta a decolat și s-a întors, apoi, la centrul spațial, după o misiune de livrare a materialelor necesare desfășurării activității astronauților aflați pe Stația Spațială Internațională.

a

Rampa de lansare, pe care SpaceX o folosește de aproximativ șase ani, a fost utilizată și în misiunea care l-a dus pe Neil Armstrong pe Lună, cu decenii în urmă. S-a intenționat ca racheta de tip Falcon 9 să fie trimisă  în misiune la stația spațială încă de sâmbătă, însă nu s-a reușit, de vină fiind unele erori tehnice. A fost, de altfel, prima lansare efectuată din Florida, de către SpaceX, din septembrie și până acum, după ce, anterior, una dintre rachetele reutilizabile de tip Falcon 9 ale companiei SpaceX a explodat, suferind daune severe.

d

Un material video surprinde momentul extraordinar, spectaculos, în care racheta de tip Falcon 9 aterizează la Centrul Spațial Kennedy. Racheta SpaceX coboară cu viteză printre nori, într-o poziție verticală, înainte de a ateriza exact în centrul platformei terestre de formă circulară, după ce decolarea sa a fost una destul de șovăitoare (având  în vedere tentativele eșuate de sâmbătă). Această rachetă refolosibilă a mai aterizat de alte cinci ori cu succes, pe platforme aflate pe mare, dar recenta aterizare este prima pe care ea a efectuat-o pe uscat.
c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

loading...

 
 
CunoasteLumea 425 20-02-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 17 Pagina incarcata in 0.20992898941 secunde