Dragnea și Meleșcanu dau de înțeles că ar fi de acord cu retragerea ordonanței de modificare a codurilor

 

Liderul PSD Liviu Dragnea pare să dea înapoi în cazul OUG 13 de modificare a codurilor penale.

„O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă”, a declarat Dragnea pentru DC News.

El a mai spus că se va întâlni cu partenerii din coaliție și cu premierul Sorin Grindeanu pentru a găsi o soluție.

În același timp, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat că va merge la Bruxelles și a lăsat de înțeles că varianta retragerii ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor este una dintre opțiunile de rezolvare a conflictului avte în vedere și pe care le va comunica liderilor europeni.

„Eu cred că este foarte normal să avem dialog cu partenerii noştri europeni şi în acest scop voi fi luni la Bruxelles şi vom avea ocazia să discutăm inclusiv pe textul respectiv. Deocamdată întâlnirile sunt în curs de perfectare, vor fi şi oameni din Comisia Europeană, cu poziţii responsabile”, a spus Meleşcanu, citat de Mediafax.

„Punctul meu de vedere este foarte simplu: de a găsi o modalitate pentru a colabora împreună cu colegii noştri şi partenerii noştri europeni la dezamorsarea acestei situaţii”, a mai spus ministrul, arătând că nu exclude retragerea OUG 13/2017. „Este una din idei, dar trebuie să vedem dacă există şi alte posibilităţi. Bineinţeles că ţinem cont de mesajele care vin din străinătate, asta este în sarcina mea”, a mai spus Meleșcanu.

 
 
RomaniaCurata 476 04-02-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 11 Pagina incarcata in 0.211496829987 secunde