Descoperire fabuloasă, de ultimă oră, în sudul Egiptului: sarcofage viu-colorate, șase mumii, plus O MIE de statuete funerare!

 

Egiptul nu încetează să ne ofere surprize, chiar și acum, când se crede că descoperirile arheologice cele mai importante au fost făcute deja! Cotidianul Le Monde anunță recenta descoperire a unor sarcofage viu colorate, în care se află șase mumii. Descoperirea a fost făcută în sudul Egiptului și anunțată pe 18 aprilie, de către Ministerul Antichităților din Egipt. În mormântul ce datează din epoca glorioasă a faraonilor au fost găsite 1000 de statuete funerare.

v

Anticul mormânt se află în apropiere de orașul Luxor – un veritabil muzeu în aer liber și de Valea Regilor. Se presupune că mormântul aparține lui Userhat, magistrat al celei de-a XVIII-a dinastii (1550-1295 î.e.n.), numit „judele orașului”, dar că a fost reutilizat pe vremea celei de-a XXI-a dinastii, când au fost aduse și alte mumii.

z

Khaled Al-Anani, ministrul antichităților, susține că a fost o surpriză să descopere atâtea artefacte antice în interiorul mormântului: ustensile de argilă inscripționate cu numele proprietarului, câteva sarcofage și mumii, precum și mai mult de 1000 de ushabti – mici statuete funerare plasate în morminte pentru a-l substitui pe defunct în corvezile din viața de apoi, după concepțiile religioase ale poporului egiptean.

t

Vezi video AICI

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.lemonde.fr


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

loading...

 
 
CunoasteLumea 142 18-04-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 14 Pagina incarcata in 0.194123029709 secunde