Deputații au dat undă verde urmăririi penale a Elenei Udrea într-un nou dosar de corupție

 

Plenul Camerei Deputaților a aprobat solicitarea DNA referitoare la urmărirea penală a Elenei Udrea pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită. 147 de deputați au votat ”pentru” și 96 ”împotrivă”, scrie Agerpres. 

Înaintea votului, deputata Elena Udrea a susținut în plen că dosarele se fac discreționar, “pentru anihilarea politicienilor incomozi”, și a adăugat, între altele, că noțiunea de instigare la mită este una relativă.

“Nimic bun nu s-a mai întâmplat în România ultimilor doi ani. Celor care își doresc un nou mandat de parlamentar — sper să aveți curajul ca împreună, într-un parlament nou, să facem ceea ce este mai bine pentru țară, pentru oamenii care așteaptă să facem curajos ceea ce este nevoie”, a spus Elena Udrea.

Potrivit DNA, noul dosar al Elenei Udrea are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

În cursul lunii septembrie, procurorii i-au pus sub acuzare pe Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost președinte al Consiliului Județean Tulcea, suspectați de luare de mită, precum și pe Elena Udrea, pentru săvârșirea a cinci infracțiuni de spălare de bani.

Ulterior, au fost obținute noi probe cu privire la săvârșirea de către Udrea a două infracțiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale.

“Pe baza probelor respective a rezultat că Elena Udrea i-a determinat pe Gheorghe Nastasia, secretarul general al Ministerului Turismului, precum și pe Victor Tarhon, președintele Consiliului Județean Tulcea (instituție care primea finanțare și de la Ministerul Turismului pe diferite proiecte), să ceară reprezentanților unor societăți comerciale care aveau contracte cu cele două instituții să achite contravaloarea unor servicii de publicitate furnizate în cadrul campaniei electorale. Plata s-a realizat în baza unor contracte fictive, iar legătura dintre persoanele care obțineau fondurile infracționale și prestatorii de servicii a fost realizată de către Udrea Elena Gabriela”, susține DNA.

Conform DNA, Udrea coordona persoanele care au acționat ca intermediari pentru transferurile bancare realizate, astfel încât banii obținuți pe cale nelegală să ajungă la societățile care prestau servicii legate de campanie.

 
 
RomaniaCurata 203 18-10-2016 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 11 Pagina incarcata in 0.208273172379 secunde