China a trimis la granița cu Coreea de Nord mai mulți militari decât are Armata Română! Acum, Rusia procedează la fel! În ce scop?

 

China a trimis la hotarul cu Coreea de Nord, într-o misiune de pază și supraveghere, o armată impresionantă, de 150.000 militari. Acum, suntem informați că și rușii vor trimite militari în zona de frontieră cu statul nord coreean, ai căror lideri comuniști au pus lumea pe jar cu afirmațiile și atitudinea lor sfidătoare față de SUA și de comunitatea internațională. Care este scopul masării acestor impresionante efective de militari la granița cu „recalcitranții” nord-coreeni?

f

Din clipă în clipă, Coreea de Nord poate fi cuprinsă de război și este de așteptat să apară, în consecință, convoaie uriașe de refugiați, dornici să intre pe teritoriile statelor învecinate – China, Rusia. Granița dintre Coreea de Nord și Rusia are o întindere cu mult mai redusă decât cea dintre China și statul nord-coreean. Totuși, în „ospitalitatea” sa, președintele Putin vrea să pună o stavilă serioasă în calea unui eventual val de refugiați. Prin urmare, în zona de frontieră, la sud de Vladivostok, se deplasează, în aceste momente, numeroși soldați și trenuri încărcate cu vehicule blindate ori echipament militar.

d

Cantitatea de armament relocată de către ruși este impresionantă, dacă ținem seama de faptul că granița ruso-coreeană are o lungime mai mică de 18 km. Însă rușii se tem că președintele Trump va dispune inițierea atacului contra instalațiilor militare ale Coreei de Nord și că izbucnirea conflictului va surprinde Rusia cu granițele insuficient securizate.

a

În minuscula zonă de graniță patrulează deja vehicule blindate rusești, în vreme ce elicopterele de recunoaștere survolează perimetrul neîncetat. Între timp, continuă afluxul de militari ruși către zona de frontieră. În afară de frica de a nu fi invadați de către valurile de refugiați disperați să scape din imensul penitenciar numit Coreea de Nord, rușii mai nutresc o temere, poate mai întemeiată. Există riscul ca distrugerea preventivă a armelor nucleare și a instalațiilor de război nord-coreene de către armata americană să determine contaminarea radioactivă a teritoriului rusesc din proximitate.

e

d

b

g

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informatii și imagini: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

loading...

 
 
CunoasteLumea 115 20-04-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 25 Pagina incarcata in 0.191830873489 secunde