,,Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău?”

 

Prăpastia dintre clasa politică şi cetăţeni pare a se adânci pe zi ce trece. Nu prea mai există loc de dialog civilizat… Poate şi unde acesta nu a avut niciun efect… Poate şi unde sfidarea şi, pe alocuri, nesimţirea şi prostia unor personaje din clasa politică, i-au adus pe români pe culmile furiei. Cam acolo a ajuns şi un tânăr IT-ist din Timișoara, care le-a trimis parlamentarilor o scrisoare deschisă în care îi trage la răspundere pentru pensile speciale pe care și le-au votat. ,,Nesimţit ordinar” este apelativul pe care îl foloseşte la adresa acestora. Şi ne îndoim că o face pentru că ar avea o slabă… pregătire sau ar folosi, uzual, un vocabular suburban. Pur şi simplu cred că omul politic a ajuns la performanţa de a scoate tot ce e mai… ,,bun” din cetăţeanul pe care îl serveşte… 

Plecând de la afirmația deputatului PSD Marius Manolache care a spus că “nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”, IT-istul Ciprian Jichici  îi provoacă pe aleșii țării să spună cu ce sunt ei mai presus decât ceilalți români și chiar față de el, un cadru didactic universitar. Prezentăm mai jos textul integral al scrisorii lui Ciprian Jichici către parlamentari.

,,Ai dreptate, nesimţitule, nu se poate pune semnul egal între noi”
“Eu cred că nu putem să punem egalitate între un demnitar, înalt funcţionar public, care are o răspundere extraordinară şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer, medic, ş.a.m.d. – deputat în Parlamentul Romaniei.

Ce răspundere extraordinară ai tu, nesimţit ordinar ce eşti, acolo unde mănânci, dormi şi votezi cum îţi ordonă şeful tău (din partid, din servicii, sau de unde o fi)? Cu ce eşti tu mai presus de mine? Hai să vedem…

Sunt cadru didactic universitar, cu vechime de 15 ani, la care se adaugă şi cei petrecuţi pe băncile facultăţii. Am fost olimpic naţional la 5 materii în liceu, am luat atâtea premii că nici nu le ştiu din cap. Pasiunile mele ştiinţifice sunt cloud computing, data mining şi fizică cuantică. Ştii ce înseamna vreunul dintre aceşti termeni, măi infatuat ordinar ce eşti?

Cu asta am lămurit-o, hai să mergem mai departe. Am construit de la zero (fără tata şmecher, securist, primar, etc…) o firmă care a împlinit anul trecut 15 ani. Lucrează numai în privat, nu dă tunuri, îşi plăteşte toate impozitele. Sunt recunoscut internaţional ca unul din cei mai buni specialişti IT în aria mea de competenţă.

Vorbesc anual la câteva zeci de evenimente naţionale şi internaţionale, şi asta nu pentru că “dă bine” să fiu invitat ci pentru că oamenii sunt interesaţi ce ceea ce spun. Tu ce ai realizat, mai extraordinarule?

Sunt zile în care lucrez până la 10-12 ore. Multe dintre weekend-urile mele sunt presărate cu activităţi profesionale. Să nu mă înţelegi greşit, profitorule, nu mă plâng şi nu mă victimizez. Fac ceea ce fac şi cât fac pentru că îmi place foarte mult. Mă pricep bine, am rezultate şi satisfactii. Produc pentru mine, pentru cei care depind de mine (colegii mei de la firmă, partenerii de business) şi pentru statul român.

Plătesc impozite pe venituri, pe clădiri, pe profit, TVA, taxa de drum, acciză pe combustibil, şi multe altele. PLATESC, întelegi lipitoareo? Îmi justific existenţa în această societate, şi, muncind pentru mine şi familia mea, contribui la bunăstarea comunităţii. Tu câte ore munceşti pe săptămână, extraordinarule responsabil? Că te văd aproape în fiecare miercuri în avion, şi nu în ala care aterizează la Bucureşti.

Ai dreptate, nesimţitule, nu se poate pune semnul egal între noi”, scrie tânărul timișorean pe contul său de Facebook.

Articol relatat de bitpress.ro / Autor: Ana Jianu

 
 
Expunere 768 05-01-2016 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 22 Pagina incarcata in 0.183173179626 secunde