Carnea procesată este considerată de către OMS ca fiind cancerigenă

 

Organizația Mondială a Sănătății a clasificat oficial carnea procesată ca fiind „cancerigenă pentru om”, alături de substanțe precum tutunul, arsenicul sau pesticidele. Decizia a fost luată de către Agenția Internațională de Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC ), în urma a circa 800 de studii efectuate în întreaga lume de-a lungul timpului. Avem dovezi suficiente care ne indică faptul că aceste produse cauzează cancer colorectal”, se arată în raportul organizației.

Mai mult, carnea roșie a fost clasificată drept “posibil cancerigenă”, și asta pentru că încă nu a fost stabilită o legătura clară între de îmbolnăviri ca urmare a consumului de către om însă, teste pe animale în laborator au indicat, nu odată, că și acest tip de carne poate duce la apariția cancerului.

Potrivit studiilor, consumul de carne procesată zilnic, fie și în cantități reduse de 50g, cresc șansele de cancer cu 18%. Cum o arată și graficul făcut de Agenția Internațională de Cercetare în Domeniul Cancerului, care a luat ca exemplu mai multe felii de șuncă:

bacon-risk

Totuși, potrivit sciencealert.com, sfatul dat de experți este de a avea un regim alimentar echilibrat: ” Sfatul nostru cu privire la dietă rămâne aceeași: consumați multe fibre , fructe și legume; reduceți pe cât posibil carnea roșie și cea procesată, sarea și eliminați, parțial, alcoolul din viața dumneavoastră. O viață sănătoasă înseamnă MODERAȚIE, cu excepția fumatului, care ar trebui eliminat complet, nu face bine în nicio concentrație., susține Casey Dunlop la Cancer Research UK .

sursa: sciencealert.com

traducere si adaptare: Radu Ungureanu

 
 
CunoasteLumea 749 28-10-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 20 Pagina incarcata in 0.176106929779 secunde