CANIBALISMUL MODERN, ÎNTRE PLĂCERE, AGRESIVITATE, RITUAL SAU SUPRAVIEȚUIRE

 

Ce este canibalismul? Această întrebare revine, ori de câte ori, în lume, se produce un astfel de caz. Ceea ce este îngrijorător este faptul că astfel de cazuri se produc în lumea occidentală, în societăți moderne. În mai 2012, Miami, un american își mănâncă vecinul. Două zile mai târziu, un student din Baltimore face același lucru colegului său de cameră.

În anul 1981, la Paris, un student japonez, pe nume Issei Sagawa, omoară și o mănâncă pe o amică de-a sa, olandeză.
În prezent, Sagawa trăiește în Japonia, sub controlul poliției. El a devenit faimos în Japonia pentru că a scris mai multe cărți, în care a descris modul în care a comis faptele. Se pare că morbidul te poate face celebru.
Canibalismul este întâlnit din cele mai vechi timpuri. În prima fază, el era utilizat în ritualuri.

În epoca în care iezuiții încercau să evanghelizeze America de Sud și America Centrală, ei au venit în contact cu o populație aztecă. În scrierile lor, iezuiți vorbesc despre ritualurile pe care populația băștinașă le efectua, în care era o onoare să fii omorât și mâncat de semenii tăi.

Alte texte se referă la prizonierii de război, care după ce erau capturați aveau aceeași soartă. Singura dorință a acestora era ca moartea să survină repede, să nu fie omorâți de novici, pentru că suferința și chinurile erau de neimaginat.

Cercetătorul japonez, Fidji, vorbește în scrierile sale, despre marea ofensă pe care o putea suporta cineva, care era capturat, omorât și lăsat cadavrul, fără ca acesta să fie mâncat de învingători. Zeus, marele zeu grec, a reușit să supraviețuiască tatălui său, Chronos, care își devora copiii. O dată cu creștinismul, canibalismul a devenit cea mai atroce crimă.

Există un canibalism acceptat, care nu este pedepsit? Se pare că da. Este vorba despre supraviețuire. Anul 1972, echipa de rugby a Uruguaiului se află într-un avion, care se prăbușește în Anzii Cordilieri. Supraviețuitorii au fost obligați să consume carnea celor care au decedat în accident. După ce au fost recuperați, specialiștii au declarat că aceștia au rămas cu traume pentru toată viața.

Specialiștii susțin că există patru tipuri de canibalism. Este vorba despre cel sexual, agresiv, spiritual și cel din plăcere. Cel mai cunoscut caz de canibalism sexual este cel al lui Albert Fish, cunoscut sub numele de Vampirul din Brooklyn. El a agresat, torturat și devorat zeci de copii. El a fost condamnat la moarte, în anul 1936.

În anul 1970, SUA au fost zguduite de cazul lui Ed Kemper care a devorat zeci de auto-stopiste. El și-a devorat propria mamă, pentru că, susține el, în copilărie a fost maltratat. Kemper se află într-o închisoare din California, unde este închis pe viață. Canibalismul spiritual a fost practicat de-a lungul istorie. Un caz recent a fost descoperit în Brazilia.

Putem vorbi despre un canibalism modern. În ceea ce privește românii, în secolul al VIII-lea exista credința că un vampir trebuie mâncat pentru a nu mai reveni niciodată în lumea celor vii.

spiritism

În anul 1947, când o secetă grea lovise URSS-ul și implicit RSS Moldovenească, Procurorul General al URSS, Gorsenin, întocmește un raport, în care descrie situația disperată în care se afla populația din RSS Moldovenească. Numărul celor bolnavi de distrofie era de 213000. Cazuri de canibalism, 34.

Foametea care s-a abătut asupra Basarabiei, în perioada 1945-1947, dar și venirea armatei roşii a URSS, pe acest teritoriu, au produs una dintre cele mai înfiorătoare pagini de istorie.

Sursa: Efemeride
 
 
Internet 1833 14-07-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 35 Pagina incarcata in 0.191381931305 secunde