BUDHISMUL TIBETAN, o cultură venită dintr-o altă lume

 

În anul 1950, China invada Tibetul. Scopul era nu numai ocuparea unui teritoriu, ci și distrugerea unei culturi. Tibetul este o țară montană din Asia Centrală, așezată între latitudinile nordice de 27 și 39 de grade. Tibetul mai este numit Acoperișul Lumii, dat fiind existența celor mai înalți munți de pe glob.

Populația aparține rasei mongole, una dintre cele mai vechi rase. Se spune despre tibetani că posedă o dispoziţie religioasă naturală, cu o forță către magia religioasă. Dalai Lama este șeful spiritual al tibetanilor și este considerat ca fiind un semizeu.

Pentru că religia este cel mai important segment din viața tibetanilor, au fost create ordine religioase. Cel mai important dintre acestea este cel al Bonetelor Galbene. Preoții care fac parte din acest ordin au o influență majoră în viața socială și politică a Tibetului. Ei practică o viață bazată strict pe rugăciunea magică.

Tibetanii au doi conducători spirituali, Dalai Lama și Tashi Lama. Dalai Lama apare în public și chiar ține prelegeri. Tashi Lama este cel mai misterios personaj. Este persoana din umbră, misterioasă, despre care se spune că este adevăratul conducător.

Misionari catolici, protestanți au încercat să impună o nouă religie în Tibet. Eforturile s-au soldat cu un eșec. Tibetul este țara care a rămas fidelă principiilor și credințelor sale și nu a acceptat influențe externe.

loading...

Budhismul tibetan sau lamaismul a luat naștere în anul 750 e.n. El a penetrat puternic toate păturile sociale, a ajuns în cele mai izolate colțuri ale Tibetului, cu o forță greu de imaginat. Budhismul tibetan este calificat ca fiind trantric, se bazează pe canalizarea energiilor și anumite tehnici care dau naștere la puteri supranaturale.

Cei care dețin această artă se numesc lama. Ei predau aceste tehnici trantrice în școlile de pe lângă mănăstirile tibetane. Aceste tehnici se deprind în perioade de 20 de ani.

Multe descoperiri au stârnit interesul oamenilor de știință, dar poate că cea mai misterioasă dintre acestea este un craniu sculptat pe care un medic vienez l-a primit în dar de la un lama tibetan. Conform credinței tibetane, craniul ocrotește familia de blesteme și de rele.

Credința și viața tibetanilor se desfășoară după reguli simple dar misterioase pentru occidentali. Tibetanii cunosc cum va fi vremea în funcție de semințele plantelor. Ei pot afla când va fi musonul, câte zile cu soare vor fi într-un an.

tibet BUDHISMUL TIBETAN, o cultură venită dintr-o altă lume

Cercetători chinezi s-au deplasat în Tibet pentru a înțelege tehnica tibetană. Una dintre concluzii a fost că podișul tibetan permite plantelor să dezvolte capacități speciale, după milioane de ani de evoluție. Plantele tibetane au fost numite orologii biologice și comportă un algoritm care trebuie descifrat.

 
 
Efemeride 137 11-03-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 20 Pagina incarcata in 0.208245992661 secunde