Bancile pun mana in gat Guvernului!

 

Conducerile manageriale ale institutiilor bancare straine devin tot mai isterice in raport cu autoritatile romane. Astfel ca, la putina vreme dupa ce Steven van Groningen, seful de la Raiffeisen a uluit o tara intreaga manifestand in Piata Victoriei, si conducatorii „concurentei” au sarit la gatul Guvernului.

steven van groningen Bancile pun mana in gat Guvernului!

Dupa ce seful de la Raiffeisen a manifestat in piata si „concurenta” cere proteste

Astfel ca la Ministerul Finantelor s-ar fi primit adevarate mesaje razboinice prin care managerii unor banci cu renume someaza pur si simplu pe guvernanti, fie si la nivel subliminal, sa nu mai acorde noi facilitati fiscale si sa accelereze lupta impotriva evaziunii. Desigur, este destul de ciudat de ce s-ar enerva din cale afara bancherii ca romanii primesc ceva „maruntis” la salarii, mai ales ca banii primiti in urma masurilor de relaxare fiscala adoptate de noua Putere se duc oricum pe achitarea ratelor deja contractate. Sau la mijloc sa fie planul de impozitare a multinationalelor, fie ele si bancare, „la sursa” din Romania…?

Atacuri dezlantuite

Aproape ca nu mai este zi in care, sub pretextul luarii unor opinii publice pe la diverse evenimente de specialitate, diversi reprezentanti ai bancilor „germanofile” care opereaza in Romania sa nu trimita noi si noi sageti catre „guvernantii cei rai”, care ar trebui sa-si revizuiasca de urgenta politica de relaxare fiscala de care au inceput sa beneficieze tot mai multi romani. Mai mult chiar, unii manageri au ajuns sa le ceara antreprenorilor sa protesteze fata de scaderea taxelor si impozitelor, fara a explica insa si concret ce mare pericol s-ar ascunde in spatele unei asemenea politici fiscale.

Pun presiune…

Insa dupa cum banuiesc cei de la conducerea ANAF si a Ministerului Finantelor, principalii vizati de „oalele cu laturi” pe care li le arunca in cap bancherii straini, prin astfel de metode mai putin ortodoxe nu s-ar incerca decat sa se puna presiune pe autoritatile fiscale. Mai ales ca Guvernul este pe cale sa-si asume un proiect legislativ deja adoptat de catre Ungaria si alte tari central-europene, prin care marile companii sa plateasca impozit pe profit in tarile in care au filiale. Ceea ce, desigur, ar fi o adevarata lovitura pentru aceste companii, inclusiv cele bancare, invatate sa plateasca, pana acum, doar impozit pe salarii, in timp ce „grosul” profitului era repatriat catre firmele mama…

 

loading...

 
 
eNational 75 02-03-2017 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 537 Pagina incarcata in 0.362335920334 secunde