ARMELE BIOLOGICE, DUȘMANUL TĂCUT DIN UMBRĂ

 

Armele biologice sunt considerate arme de distrugere în masă. Acestea sunt bacteriologice și virusologice. Prima mențiune documentară datează din anul 1350, când populația unui sat a lăsat intenționat berbeci infestați cu bacterii, în calea cotropitorilor.

Homer a descris în Iliada cum în timpul războiului din Troia, apa a fost otrăvită și mii de oameni au murit. Unele popoare care au fost cotropite de către romani au utilizat chiar venin de șarpe pentru a-i nimici pe romani.

În Europa Evului Mediu, puțurile erau contaminate cu cadavre în putrefacție și excremente. În anul 1763, trupele engleze au dus un adevărat război biologic cu triburile din America de Nord. Indienii s-au confruntat cu o boală nouă pentru ei, variola. Mii de indieni au murit de această boală.

În timpul Primului Război Mondial, Germania a utilizat antrax împotriva trupelor rusești.  Louis Pasteur a fost primul cercetător care a lansat teoria germenilor.

În anul 1925, prin Protocolul de la Geneva sunt interzise armele bacteorologice, dar și cele chimice. Între 1937-1945, împăratul Japoniei, Hirohito, autorizează constituirea unui comitet format din oameni de știință care aveau drept scop, crearea unei arme biologice, care să fie aplicată în timpul războiului.

Antraxul a fost utilizat de către japonezi împotriva coreenilor și a chinezilor. După război, cercetătorii care au lucrat în sinistra Unitate 731, experimente bacteriologice, au fost considerați criminali de război și spânzurați.

După cel de al Doilea Război Mondial, SUA au lansat ample programe pentru distrugerea în masă prin arme biologice. S-au efectuat numeroase teste, în zone deșertice, pe animale, dar și pe voluntari. În ciuda Protocolului de la Geneva, multe țări au continuat studiile și experimentele, în ceea ce privește arma biologică.

Citeste si:  RUSIA susţine că armata Ucrainei se pregăteşte de un război cu România. Ministerul român de Externe cere explicaţii Kievului

Între 1972 și 1985, mai multe cazuri de intoxicații au fost semnalate în Cambodgia și Laos, ca urmare a unor fenomene stranii, numite ploaia galbenă. În anul 1992, Rusia a recunoscut că are mari cantități de bacili. Aceste cantități, conform declarațiilor unor oficiali, ar fi fost distruse.

În perioada de apartheid, Africa de Sus a utilizat arme biologice pentru a decima populația de culoare.
Daily Telegraph a prezentat o știre referitor la faptul că ISIS finanțează un proiect, la care participă mai mulți profesori universitari din Irak, cu privire la realizarea unei arme bacteriologice.

Cu toate tratatele care s-au încheiat interziceau utilizarea armelor biologice, multe țări au recunoscut că sunt în posesia acestora. Printre acestea China, Coreea de Nord, Israel, Siria, Pakistan, Egiptul, Taiwanul. Un membru al Academiei de Științe Maritime, SUA, a declarat că, membrii ISIS se pregătesc pentru un atac nemaiîntâlnit pentru lumea occidentală.

razboi nuclear

Ei vor utiliza kamikaze care în momentul în care se vor detona virusul Ebola va infesta toată zona, ape, haine, clădiri. Nu știm cât este fabulație și cât este adevăr.

 
 
Efemeride 956 29-12-2015 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 18 Pagina incarcata in 0.204216957092 secunde