Actorii protestatarii de la Teatrul din Braşov au fost daţi afară. Ultima pe listă: Ada Galeş, premiată de UNITER

 

Directoarea interimară a Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, Viorica Geantă Chelbea, şi-a dus rolul până la capăt. A reuşit să îi dea afară pe colegii ei, actorii protestatari Marius Cordoş, Maria Gârbovan şi pe Maria Hudişteanu, contabila şefă a teatrului. Ultima pe listă: Ada Galeş, tânăra actriţă premiată pentru Debut în acest an de UNITER. Ada a fost concediată pentru că ar fi lipsit de la nişte repetiţii (despre care ea susţine că nu puteau avea loc) şi că ar fi denigrat teatrul în public. După ce a primit decizia de concediere, Ada Galeş a postat acest video pe Facebook.

„Este trist. A fost însă frumos să întâlnesc nişte oameni care nu se tem să vorbească. Am căzut un pic după ziua de ieri, normal că mi-aş fi dorit să se întâmple altfel lucrurile şi avem şi umor, dar senzaţia de nedreptate este destul de puternică”, a declarat Ada pentru România Curată.

Cum a început conflictul actorilor cu municipalitatea

Situaţia conflictuală de la Teatrul din Braşov a început acum un 1 an după ce fostul director, regizorul Caudiu Goga, şi-a înaintat demisia pe fondul unor conflicte cu Primăria. Actorii au început să protesteze.

După mai multe tentative eşuate, municipalitatea a impus un director, pe Marius Dan Zarafescu. O parte dintre actori au protestat din nou acuzând un concurs aranjat şi au refuzat să joace. Până la urmă, directorul şi-a dat demisia după ce s-a aflat că ameninţase comisia de concurs.

Apoi, a fost numită ca interimară una dintre actriţele care nu au protestat, Viorica Geantă Chelbea. O parte dintre actori a continuat protestele solicitând un concurs corect şi transparent pentru postul de manager al teatrului şi a refuzat să joace.

Vezi mai multe aici despre ce anume doreau actorii protestatari pentru teatrul lor.

Ada Galeş, actriţă protestatară a Teatrului din Braşov: “Am nevoie să fiu revoltată!”

Sprijin de la UNITER, ministrul Culturii, actori şi regizori

UNITER şi ministrul Culturii Corina Şuteu s-au oferit să medieze conflictul actorilor cu conducerea interimară şi cu municipalitatea braşoveană (aici).

Mai mulţi actori şi regizori printre care Marius Manole, Teodor Corban, Puşa Darie, Sorin Militaru, Radu-Alexandru Nica, Vlad Massaci sau Liviu Lucaci s-au solidarizat cu colegii lor protestatari din Braşov. Vezi aici.

Mari actori şi regizori se alătură protestului angajaţilor de la Teatrul „Sică Alexandrescu“ din Braşov

Până la urmă, directoarea interimară Viorica Geantă Chelbea a reuşit să îi dea afară pe colegii ei protestatari.

 
 
RomaniaCurata 576 30-12-2016 Vali
    Acest articol nu are niciun comentariu
ADAUGA COMENTARIU

 
Online 161 Pagina incarcata in 0.361587047577 secunde